Hoe schrijf je je laatste woord?

Go down

Hoe schrijf je je laatste woord?

Post by Admin on Wed Jul 06, 2016 1:25 pm

“Wat was het nou. Wat waren nu haar laatste woorden. Ik wil het zo graag, maar kan het me niet meer herinneren”.
Hoe vaak hoor je dat niet. Mensen die aan het einde van hun leven nog hun verhaal kwijt wilden en jou uitkozen aan wie ze dit vertelden. Maar helaas, jij zit vol emotie, want je weet dat je hem of haar kwijt zal raken. Misschien vandaag, maar anders heel binnenkort neem je afscheid en dan is het lastig om te onthouden wat er gezegd is.

Op zo’n moment zou je willen dat je dat laatste gesprek had opgenomen. Maar een video- of geluidsrecorder meenemen naar iemand die op het punt staat zijn laatste adem uit te blazen, kan een beetje vreemd overkomen. Toch zou dit de beste oplossing zijn, want je weet dan zeker dat je niet meer loopt te zoeken naar die woorden van je geliefde.

Als je dit één keer hebt meegemaakt, weet je dat je dit zélf anders wil doen! Gelukkig is dit tegenwoordig mogelijk en er zijn websites die deze dienst op een zeer professionele wijze aanbieden. Van de door mij onderzochte websites is er één die echt uitspringt en dat is Namárië (www.namarie.com). Een van oorsprong Nederlands initiatief, maar inmiddels ook succesvol actief in het buitenland.

Op deze website wordt je op een lichte manier bij de hand genomen en leiden ze je door het hele proces heen. Van het schrijven van je laatste woord, tot het uploaden van bestanden. Ze bieden zelfs gratis een service aan waarbij je je social mediaaccounts automatisch kan laten opzeggen!

En het schrijven van je laatste woord? Ze bieden je tips aan, maar als je zelf niet zo’n taalwonder bent, kunnen ze je er nog bij helpen ook. Zou het niet ontzettend fijn zijn als je aan iemand een bericht kan achterlaten na je Dood? Het blijkt dat zoiets een positief effect heeft op de rouwverwerking! Dat hoeft natuurlijk geen geschreven bericht te zijn. Wil je liever een gesproken bericht of een selfie (video) achterlaten? Dan kan je dat ook uploaden. Deze berichten worden na je overlijden dan aan de juiste personen verstuurd.

Op hun website staat de volgende tekst:

“Your last words are highly precious and significant. There’s no way you are going to mess them up. These can make or break your last image in the hearts of your family, friends and acquaintances. But that does not mean that you try to make them sophisticated or polished. Keeping up the truth intact and your tone spontaneous with a blend of kindness, love, care and light heartedness. Dig in your heart; look back at sweet moments spent together with everyone you are adding in your message receivers’ list”.

Gebruik dit als een leidraad om je eigen berichten achter te laten. Ze hebben “trouwens in één ding zeker gelijk; “Stel het niet uit, want straks ben je te laat”

Admin
Admin

Posts : 38
Join date : 2016-07-02

View user profile http://notebookreview.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum